Ουλίτιδα

Η ουλίτιδα είναι ο ιατρικός όρος για την απόδοση της φλεγμονής των ούλων. Είναι μια ήπιας μορφής ασθένεια που προκαλεί αλλαγή στην αρχιτεκτονική δομή των ούλων και παράλληλα μικρού ή μεγαλύτερου βαθμού αιμορραγίας ειδικά κατά τη χρήση του οδοντικού νήματος, του βουρτσίσματος των δοντιών ή του δαγκώματος κάποιας σκληρής τροφής. Η κύρια αιτία της ουλίτιδας είναι η συσσώρευση μικροβιακής πλάκας, ενός στρώματος δηλαδή βακτηρίων που συσσωρεύεται συνεχώς γύρω, πάνω και ανάμεσα στα δόντια, όταν δεν επιτυγχανέται σωστή και συστηματική στοματικη υγιεινή.

 

Σε πρώιμο στάδιο, η ουλίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα από τον οδοντίατρο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επισκεπτόμαστε τακτικά τον οδοντίατρo, καθώς αυτός είναι σε θέση να εντοπίσει τα προβλήματα προτού ακόμη εμφανίστουν τα συμπτώματα της νόσου. Στην περίπτωση που η ουλίτιδα δεν αντιμετωπιστει έγκαιρα ή αφεθεί χωρίς θεραπεία, είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε μια άλλη, πιο κρίσιμη για την υγεία, δοντίων και ούλων νόσο, που λέγεται περιοδοντίτιδα.
Επιπλέον, τα ούλα των καπνιστών είναι πιο ευαίσθητα σε λοιμώξεις, καθώς το κάπνισμα μειώνει τη ροή του αίματος και των θρεπτικών συστατικών στον ιστό των ούλων. Η εμφάνιση της ουλίτιδας μπορεί να αποφευχθει με την διατήρηση καλής στοματικής φροντίδας σε καθημερινή βάση. Αυτό περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών για δύο λεπτά της ώρας, δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ), την τακτική χρήση οδοντικού νήματος και την επίσκεψη στον οδοντίατρο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Παπαστράτου 13, Αγρίνιο 301 31
(Κτήριο Λαζαρίνη)

Δευτέρα 09:00 – 14:00
Τρίτη 09:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00
Τετάρτη 09:00 – 14:00
Πέμπτη 09:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00
Παρασκευή 09:00 – 14:00 | 18:00 - 21:00
Σάββατο κατόπιν ραντεβού
Κυριακή κλειστά

 

Social Media

Search the website

clear